Klasik Galatasaray


Maç öncesi Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrasında puan kayıplarına alışkın olduğumuzu fakat Rijkaard'ın bunu alt edebileceğini söylemiştik. Ne varki Rijkaard ceza kesercesine otturtuğu Keita ile Milli maçlar öncesinde formsuz olan Ayhan ve Hakanı ilk onbir çıkartarak bu klasikleşen puan kaybına yol verdi. Tabiki konumuz Rijkaard'ı eleştirmek değil, heleki onun oyun taktiğinin yanlış olduğunu söylemek hiç değil.

Maç'ın ilk 15 dakikasında takımlar forma değiştirmişcesine; Manisaspor sürekli baskı yapıp top yapmaya çalışırken, Galatasaray ise amatörce kendi sahasından top çıkartmaya çalıştı. Özellikle 1. bölge dediğimiz defans alanı ile 2. bölege arasında top taşıma görevi olan 3 oyuncu Ayhan, Topal ve Mustafa Sarp top taşımak bir yana ortasahanın Galatasaray tarafına bile geçmeye tenezzül etmedi. Tabi hal böle olunca Galatasaray top çıkartmayı beceremedi ve Manisaspor oyuna hakim olmasına izin verdi. Manisasporda oyuna daha fazla asılarak Galatasaray'ı boğdukça boğdu.

Maçın ilk dakikalarından sonra oyunun şekli değişir diye düşünürken. Manisaspor özellikle Galatasaray'ın sol tarafını delip oyunu istedikleri gibi yönlendirmeye başladı. Galasataray golü bulmasına karşın oyun anlamında ortaya pek birşey koyamadı. Formsuz Ayhan ve Balta'nın oyundan alınışı ile biraz kıpırdanma olsa bile oyunun gidişatında pek birşey değiştirmedi. Zaten 80. dakikada gelen golden sonra hem tribünler hem de takım iyice dağılmıştı ve puan kaybını kabullenmişti.

Maçı yöneten Kuddisi ise tam anlamıyla Bank Asya Ligine layık bir maç yönetti, bakalım hakem göztmeleride Kuddusioğlu'nun değerlendirmesini yaparken aynı performansı gösterebilecekler mi!!

Galatasaray bu avantajı değerlendiremediği gibi oyun olarak da hızlı top oynayan Bursaspor maçı öncesi taraftarlarını korkutmaya devam etti.

0 yorum:

Yorum Gönder