Uefa Avrupa Ligi ve Arjantin 1.Ligin'den 3 Maç

Merhaba herkese,

Önce blogun takipçisi olan tüm dostların geçmiş kurban bayramı bir kez daha kutlu olsun..
Malum bayram tatili sebebiyle hafta sonu maçlarına bir şey yazamadım... Gerçi iyi ki de yazamamışım çünkü istatistiklerin de zaman zaman yanılabileceğini kanıtlayacak bir yazı olacaktı. Sağolsun Valencia - Mallorca maçı diyeyim.. Gerisini boş vereyim :)

Gelelim bugün için dikkatimi çeken, hafta sonuna ısınmamız için seçtiğim üç maça...

569 Estudiantes - Chacarita 3 Aralık Saat: 22:00

Bir tarafta son iki maçını deplasmanda oynayarak kaybettiği için 4. sıraya gerileyen Estudiantes, bir tarafta son iki maçında (1 deplasman, 1 kendi evinde) toplam 4 puan toplayarak 20 takımlı ligde 18.likten 17.liğe yükselen Chacarita. Estudiantes bu sezon kendi evinde oynadığı 8 maçta oldukça başarılı bir tablo ortaya koyuyor. 1 mağlubiyet, 1 beraberlik, 6 galibiyet. Son 6 maçta ise sadece şu anda 10. durumda bulunan ve deplasmanda bu sezon hiç maç kaybetmeyen ( 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik) Lanus'la berabere kalmış ve geçen hafta Estudiantes'i yenerek 3.lüğe yükselen Colon Santa Fe'ye puan kaptırmış.
Chacarita ise deplasmanlarda tam anlamıyla felaket. Bu sezon oynadığı 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 1 beraberlk ve 6 mağlubiyet yaşamışlar ve bu maçlarda ancak 9 gol atmalarına rağmen tam 16 gol kalelerinde görmüşler.
İki takım arasında daha önce oynanan 3 maçta ise Estudiantes 1'i deplasmanda olmak üzere 2 galibiyet alırken, üçüncü maçı ise Chacarita kazanmıştır.
Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise Estudiantes'in zirveden uzaklaşmamak için mutlaka kazanması gerektiği, zira ilk 5 içerisinde yer almasına rağmen ligde 18 maç yapmış olan tek takım. Diğer takımlar ise 16 maç yapmış durumdalar. Dolayısı ile devam eden puan kaybı onlar için ilerleyen haftalarda oldukça geri düşmeleri demek.

555 Shaktar Donetsk - Club Brugge 3 Aralık Saat: 20:00

Yorumu oldukça riskli bir maç bence. Zira Shaktar oynadığı 4 maçta almış olduğu 4 galibiyet ile gruptan çıkmayı garantilemiş durumda. Bu 4 maçta 14 gol atarak sadece 2 gol yediğini, kendi evinde yaptığı 2 Avrupa Ligi maçında 8 gol atıp 1 gol yiyerek 4,5 gollük bir ortalamaya sahip olduğunu söylersem herkes bir anda Shaktar'ı favori görecektir diye düşünüyorum. Ancak Avrupa Ligi deplasman karnesinde 2 maçta 1 galibiyet 1 beraberlikle oynayan, ve 6 gol atıp 4 gol yiyen Brugge (maç başına 5 gol ortalama) bu maçtan puansız ayrılırsa; takipçisi Touluse'un da kendi evinde Partizan Belgrade'yi yenerse gruptan çıkamama riski ile karşı karşıya kalacaktır. Unutmadan Brugge ve Touluse son maçta Belçika'da Brugge'un sahasında karşı karşıya gelecekler. Dolayısı ile bu maçta alıncak 1 puan Brugge için çok ama çok önem taşımakta. İstatistikler kolay gol atan bu iki takımın maçında 2'den fazla gol olacağının daha doğru bir seçim olacağını gösteriyor.

564 Roma - Basel 3 Aralık Saat: 22:05

Son haftaların iki formda takımının maçı. Lider Basel kendi evinde ilk maçta Roma'yı 2-0 yenmişti. Basel'in 9, Roma'nın 7, Fulham'ın ise 5 puanı var. Fulham grupta hiç iddiası kalmayan CSKA ile kendi evinde oynuyor. Son maçını CSKA ile deplasmanda yapacak olan Roma, o maça kafası rahat çıkmak istiyorsa bu maçtan mutlaka galibiyet ile dönmek zorunda. Ancak Basel'in son 5 maçta 5 galkibiyet aldığı; Roma'Nın son 5 maçında sadece Inter ile deplasmanda berabere kaldığını göz önüne aldığımızda, UEFA Avrupa Liginde kendi evinde tam 2,5 gol ortalaması ile oynayan (2 maçta 4 gol atıp 1 gol yemişler) Roma ile deplasmanda tam 1,5 gol ortalaması ile oynayan Basel'in (2 maçta 2 gol atıp 1 gol yemişler)(deplasmanda Fulham'a 1-0 kaybetmişler, CSKA'yı 2-0 yenmişler) maçının oldukça kontrollü ve az gollü geçeceği düşünülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder